HTML

... we get the whole spectrum in every Bubble.

Friss topikok

  • perdita karkoschka: két(három)szereplős szappanoperám apró kis szeletéből hullajtok morzsákat a kedves olvasóság számá... (2014.03.02. 05:18)
  • perdita karkoschka: @mallory knox: ferenc egy turista, akivel találkoztam a minap. legalább kicsit beszélhettem... (2014.01.30. 16:50)
  • bakatorro: :))) e má döFi! (2013.11.16. 12:29)
  • perdita karkoschka: jaj, látom állítani kellene a komment betűszínén is... - majd. a lájk nekem annyi, hogy értékelem... (2013.10.10. 16:30)
  • mallory knox: "Ne haragudjon uram, de ez a tegeződést nem igazán értem, ugyanis nem emlékszem, hogy együtt homok... (2013.10.09. 12:56)

.

Ahogy raveti magat a gyomorsav a palinkara

Este nyolcas harangszo

A menetrendszeri gyors mar elment

Hamar sotetedik

Mindig utolso voltam

A tornasorban

A feladatleadasban

Vegre konnyek, de nem a megkonnyebbulese

Mindig a veget vartam

De sosem tudtam a vegere erni

Eselytelen lennek erre az eletre?

Rakd ossze ujbol, szazadszorra

Hanyszor kepes az ember labra allni benan

Hanyszor kepes eletet adni valaminek,

Ami regen meghalt

Hiszek a lehetetlenben, mert

Csak ez letezik

Nincs az a palinkamennyiseg, ami kimarna

A gondolatokat belolem.

Szólj hozzá!

.

be is borult délutánra, meg hideg volt, és különbenis, engedjem meg magamnak az agonizálást, a fejem is fájt már, de aztán kiléptem egy cigire a teraszra és felnéztem az égre, és furcsán párás volt a levegő, homokszínűek a felhők, úgyhogy valami hirtelen érzés miatt magamra kaptam az újonnan szerzett - még nedves - táskát (ezúton is kösz, már el is felejtettem, milyen hasznos kis shit egy ilyen gürteltasche), meg a fényképezőt és legurultam mezítláb a mólóra, már a sínen átzökkenve tudtam, hogy valami van, és akkor megláttam a hatalmas szivárványt, pontosan a móló hossztengelyében, szinte egyenesen felfelé, ív nélkül, ott abban a pillanatban kikapcsolt az agyam és csak az volt bennem, hogy gyorsan-gyorsan gurulj a végéig, ebből az állapotból csak a járdán nekemugró rohadék kis korcs zökkentett ki, de fel nem zaklatott, és akkor láttam, életemben először, szivárványt a balaton felett...
és nem értem, hogy emberek hogyan képesek nem elvarázsolva bámulni egy ilyen jelenséget, háttal állva neki fagyizni, meg gyógykezelésekről és pénzről beszélni, meg a köcsög idáról, aki éppen a ferivel kavar, mekkora kurva, de a fekélyek csak nem akarnak múlni, és a halak sem rabolnak, ehh, micsoda szar ez az egész, én meg ott vagyok ennek a tökéletesen másik oldalán, és hálás és boldog, hogy láthatom, és sírnék is, de az buta dolog, szóval csak nézem és pörgök és fényképezek, ami közel sem adja vissza a látványt, és konstans a mosoly a fejemen.
van az az érzés, hasonló a szerelemhez, de nem lehet leírni, ami kitölt odabent mindent ilyenkor.

az élet apró boldogságmorzsái.

éppen este hét óra kettőkor.

aztán a menetrendszeri hétötvenes gyors, ami most már kék és csak három kocsiból áll, és már sötét is van szinte, mire ideér, majd fel a lépcsőhöz, gyalog, mert a lábaim könyörögnek a mezítlábazásért, megállni a nyolcas harangozást végighallgatni, majd bolt, info, és vissza.
ha ilyen egyszerűen rendezett lehetne az életem.

Szólj hozzá!

.

ezt az érzést kurvára ismerem én is. a 'meditáció' kellős közepén óriási kényszert érezni arra, hogy bőgve felálljak és hagyjam a picsába az egészet, mert az instruktor éppen a boldogságról, meg virágos rétekről beszél, és hogy ez mennyire boldog pillanat, meg hogy éljük át, és töltődjünk fel vele, miközben az én életem darabokban, mit darabokban, sivatagnyi homokszemekben, odabent még csak nem is üresség, hanem düh, harag, félelem, kétségbeesés dolgozik, és emiatt az érzés miatt már gyűlölet is, nem csak a saját, hanem a többiek irányába is. és rájöttem, hogy hatalmas koncentrációt és akaraterőt igényel túlleni ezeken, feldolgozni, és megpróbálni a legszarabból is kivenni azt, ami építő jellegű lehet számomra. nem mondom, hogy sikerült, de néha már van olyan, amikor kellemes érzéssel tölt el egy-egy helyzet.
ugyanaz a látvány.
vajon hatvanévesen is itt fogok ülni és a kútra bámulni?

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása