HTML

... we get the whole spectrum in every Bubble.

Friss topikok

  • perdita karkoschka: két(három)szereplős szappanoperám apró kis szeletéből hullajtok morzsákat a kedves olvasóság számá... (2014.03.02. 05:18)
  • perdita karkoschka: @mallory knox: ferenc egy turista, akivel találkoztam a minap. legalább kicsit beszélhettem... (2014.01.30. 16:50)
  • bakatorro: :))) e má döFi! (2013.11.16. 12:29)
  • perdita karkoschka: jaj, látom állítani kellene a komment betűszínén is... - majd. a lájk nekem annyi, hogy értékelem... (2013.10.10. 16:30)
  • mallory knox: "Ne haragudjon uram, de ez a tegeződést nem igazán értem, ugyanis nem emlékszem, hogy együtt homok... (2013.10.09. 12:56)

.

mindig jön az az illat, amitől szomorú leszek...

Szólj hozzá!

.

na jól van, átolvastam én azt a beszélgetésfolyamot az elmúlt hónapokról, és nem én vagyok a hülye. sőt, én vagyok a józanabb, legalábbis ami a vak lelkesedést és nagy szavakat illeti. nem is mentem bele, hogy nehogy kipukkanó lufivá váljon. hát mégis felfújtuk.

Szólj hozzá!

.

jaj vajon meddig bírom, hogy nem engedem magam valóban és mélyen belegondolni és hagyni tudatosulni, hogy ennek most így tényleg valóban és végérvényesen vége, és nincs több visszatáncolás, meg visszakuncsorgás, meg szép szavak, meg bocs, meg adjunk neki még egy esélyt? vajon meddig bírom, hogy nem hagyom hogy bántsanak a szavai és a vádló megjegyzései, meg hogy engem okoljon és emiatt én ne magamat okoljam?
világos, hogy a támadással védekezik, az is világos, hogy mindig is nagyon jól tudta, hogy hova kell szúrnia ahhoz, hogy összeessek és kivérezzek, de olyan fárasztó és annyira hatalmas koncentrációt igényel folyamatosan a hatása távol tartása, hogy nem tudom, vajon meddig bírom...
szakítani szar.
pláne harminckét évesen.
pláne úgy, hogy nincs alternatív megoldás, nincs másik férfi.
pláne egy nappal azelőtt, hogy végre minden akadály elhárult volna az útból és minden meg lett volna szervezve a fogadásomra és arra, hogy elkezdjem és éljem a mások által felnőttnek vélt és mondott életet..
miért nem lehet továbbra is jóban lenni, továbbra is szeretni emberként, tisztelni barátként, gondoskodni azért, mert attól, hogy a helyzet megváltozott, még ugyanolyan értékes nekem, mert továbbra is számít a véleménye, és fontosak a tanácsai? miért kell elfecsérelt időnek nevezni azt, amibe az ember beleadott mindent, amiben döntéseket és áldozatokat hozott, amiből tanult, amiben fejlődött? miért kell bánni, hogy együtt töltöttük, hogy találkoztunk, hogy láttuk egymást itt, ott, és otthon is, miért nem lehet megőrizni valamit, az értékét, a lényegét?
szakítani mindig szar.

Szólj hozzá!

.

uhh az a kurva este amikor elmentünk darts-ozni és semmi kedvem nem volt hozzá és ott volt m is és sört ittunk és talán tintahalat ettem és a sör sem segített pedig a zene jó volt közben, széphangú lány és fiú énekelt ügyes zenekarral feldolgozásokat, angol pub-hangulat, lehetett cetlin kívánni is számot, volt hogy annyira könnyes volt a szemem hogy nem láttam a táblát de azért rádobtam és a vécébe mentem sírni mert odakint nem volt hova fordulni amikor megeredtek és nem tudtam visszanyomni őket, és mindenkin rövidebb szoknya volt és magasabb sarkú cipő és alaposabb smink és mindenki valakivel volt és mindenki kacagott és pletykált én meg ott ültem a fémvödör fölött és néztem ahogy olvad a jég a sörösüvegek körül miközben senki nem kérdezi meg hogy orsi mi van veled csak azt mondják ne legyek már ilyen savanyú elrontom az estéjüket szórakozni jöttünk. és később sem került elő a kérdés, hogy mégis mi a fene volt ez, vagy pláne, hogy minden ok? és akkor elénekelte a lány a számot és be kellett mennem a vécébe sírni.

jegyezd meg - bár tudom, hogy nagyon nehéz - nincs olyan helyzet, ami örökké tartana.

Szólj hozzá!

.

"persze, nyugodtan ugorj fel egy kávéra, t nem lesz itthon..." :(
"megint fogytál? szép a hasad, nagyon tetszik. ... de az a tetoválás, miért pont a legszebb részen, a hátad és a bordaíved...? ferenc, az oké, az elég fasza, jó helyen is van, a rózsa, az akkor legalább egyedi, és ábrázol valamit, meg lehet szokni ... tudom, nem nekem kell, hogy tetsszen, és ki vagyok én, hogy beleszóljak, de akkor is..."
"lent leszel balatonon? és ott ünnepled egyedül a születésnapod is?" "miért, kivel ünnepelném..?" "talán meglesz addigra a kocsim, lehet benézek majd..." "aha."

portré modul letudva bő négy hónap után, kapjam össze magam, most kezdődik a móka! válassz területet, fejleszd fel, kuncsorogd be magad egy stúdióba, csinálj egy fasza portfóliót, weboldalt, áruld a képeket, reklámozd magad, bővítsd a felszerelést, már csak legfeljebb négy hónap. hajrá.

Szólj hozzá!

.

a széken hagyott télikabát a legigazibb bizonyítéka annak, hogy milyen rövid a nyár, és hogy milyen gyorsan múlik az idő... egy pillanatra fordultam csak el akkor, amikor még egy utolsót, már kabátban rágyújtott, és egy pillanatra fordulok csak el megint, és máris - amikor újra még egy utolsót, már kabátban rágyújt...

Szólj hozzá!

.

mozgás, jóga, kávé, cigi, víz, zene.
és gondolatok.

most jó.

Szólj hozzá!

.

rendrakás a postafiókban. mikre bukkan az ember..
ezt most ide bekerül, és kiemelem a lényeges részeket.

"Lieber Ch,

danke sehr dein netter Brief! :) es geht mir ganz gut.
well, that's all I can write now in german without thinking on the words :D 
actually, its a very weird feeling being home again. I'm still thinking about situations and try to find the lessons in them. first of all the most important, how could I fit together my extraordinary need for freedom and belong to somebody in the same time. 
 
the trip to home went easy and well, and I really sorry that I didn't wake up when you left! but your message was very nice and I realized that maybe that was my mission on this way: stay and saying goodbye to all the people I met. I ate 'last supper' three times :D so I was alone again on the last day, went back to the city and gave a try for the mass but there were no smoke... neither on the 7.30pm mass but it was a procession for Palm Sunday so the streets were full and a band was playing music, people were throwing flower petals from balconies :) it was a nice and touching goodbye from the city.
sleeping on the airport was one of the calmest nights, alone, warm enough and without snoring. 
 
it's never easy for me coming home. I don't feel that my real home is here even if I was born and raised here, I like the country and the landscapes and I'm deeply interested in my language. I can't remember if I ever was homesick when I was abroad... like being without roots. 
the first thing was of course that hungary and budapest and the system here showed me its real face, I missed my booked transport from the airport (the flight had 10 mins delay...) to the city so I had to take 2 night busses and it took almost two hours to reach my brother's flat on the other side of budapest. 
so it wasn't easy at all, and not because of these troubles but because I know that I don't belong here. I've learnt to be happy inside even if I'm in the biggest shit because of my circumstances. I'm happy because I know now that there's no impossible but I'm still on the way inside. 
all in my life I wanted to escape from something and somewhere but I was silly because I didn't focus on the 'where to', only on the 'as far as possible from here'. and now I'm a friend of myself so I don't wanna change or leave myself behind. :) but still have no idea about the destination.
 
the story of my facebook account was very simple, I was fed up with it, I felt it had stolen my life and it was just really a waste of time. those few people who are really interested in me and care about, they can find me if they want, and this was my motto, when I deactivated it. I wanted to do something real. I wanted my 'book of life' being open only for some people who deserve it and who I can trust. plus it's more closer and personal  writing an email or giving a call or meet from time to time. so now your question is why I activated then again after I left sdc? I don't know. :D really. it was a sudden idea. I finished something and wanted to give a chance to another.
 
now I decided to give myself the summer making a decision what and where I gonna do and I promised myself I won't rush. easy and slowly, let the life flowing through me. look and listen. go only if I'm asked to go. simply just_be_. but I think I'm addicted, I went for biking and I couldn't stop, it was like walking - landscapes, smells, animals, small towns and ways are almost the same here as it was in spain. I miss walking and being there and all the experiences I've got but it's something different now: I never felt this kind of 'absence', like when you are okay with it and the lack is somehow part of the life and the absence itself makes something complete.
 
wow, I'm just throwing here my sentences and the most important thing I wanted to say thank you was the silent afternoon on the beach. people are afraid of silence. we want to know everything.
 
thanks for the pictures! :D I send you some now and I gonna make an online album, I share the link with you as well so you can download the pics you want. :)
 
Hope I hear from you soon, take care and wish you all the best! it would be a honor, reading more from you and sharing thoughts.
 
Alles Liebe, bis bald xxx"
.
----
.
"Dear Orsi,

 
thanks a lot for your nice E-Mail and for sharing all your deep thoughts with me.
I am happy that your last day in Santiago was that nice. You don’t have to be sorry for not waking up when I was leaving. There should be a reason for that, even if we don’t know it.

You wrote about searching for a way to get the need of freedom and belonging to somebody together in the best way.
My thoughts to that point:
Your need for freedom when you are together with somebody is maybe just a sign that he isn’t the right one.
If you have found the right guy to stay with, you will not feel the need for freedom because either he gives you enough or you don’t need it anymore when you are with him.
So don’t try to change yourself or the way you are looking at and for other people. The unique power will do everything necessary for you.

 I like your way of thinking about being happy inside, no matter what circumstances you are into. I am working on that to since I am back home.
And although I have a huge financial problem at the moment and many things to work on, I enjoy my time more than ever. I am going out into nature, chilling in our beautiful parks, walk or take bicycle as often as possible and ist so wonderful.
I have never looked on the small things around me like this and I am happy that I have the possibility to learn this again like when we were children. Like this evening with the sunset, I posted on facebook. Normally I was heading back home and had some things to do, but I get of my bike and stayed there for half an hour to enjoy this small moment.
Maybe you still don’t need to know your “destination” as long as you go on enjoying your way. If you have a special target, you are not open for the things that maybe happen on the left or on the right, you are too focused…

At the moment I am looking for a job. Yes, a real normal job :) I want to experience this “normal-life-tingy” ;) No, but I have to pay back some money to the bank and the family. So I don’t have time for fixing out, what I really want to do in life.
Its just for 1-3 years, saving some money maybe for traveling again and then lets see. During this time, I enjoy practicing my sports every day. In addition I am doing Qi Gong and Meditation, because I want to find out more about the traditional Chinese way of living. I also read some books about it and had lots of conversations with my Kung-Fu-Master. Believe it or not, but in my opinion, there is more wisdom in this way of living then everywhere else. I am happy, that the camino made me open for that.

By the way, what are you doing for living at the moment? Or do you still have some savings from your last job?

I am looking forward to see your camino-pictures!
For me it is an honor too, sharing such deep thought with you.

 szeretet mindent és nemsokára

Ch"

Szólj hozzá!

.

nts: just stay strong, stay strong little prince. if you don't find it, it will find you...

Szólj hozzá!

.


"szeretlek.
de arról nem tehetek már, hogy érezni nem tudlak."

Szólj hozzá!

.

ti szerencsések, akik nem tudjátok, milyen igazán mélyen lenni.
ti szerencsétlenek, akik nem tudjátok, milyen igazán mélyen lenni.

ti szerencsések, akik nem tudjátok, mik azok a végletek.
ti szerencsétlenek, akik nem tudjátok, mik azok a végletek.

ti szerencsések, akik mindig biztonságban vagytok.
ti szerencsétlenek, akik mindig biztonságban vagytok.

ti szerencsések, akik vagytok szeretve.
ti szerencsétlenek, akik vagytok szeretve.

ti szerencsések, akik nem láttok.
ti szerencsétlenek, akik láttok.

 

Szólj hozzá!

.

azt kellene tudatosítanom magamban, hogy tulajdonképpen mérhetetlenül kivételes a helyzetem azzal a mértékű szabadsággal, aminek a birtokában vagyok. hogy ugyan nem élek nagy lábon, de a minimális szükségleteimnél több is ki van elégítve, és nem köt sem pénz, sem helyzet, sem ígéret sehová. és ez a szabadság nem csak fizikailag, de szellemi értelemben is jelen van az életemben. csak használnom kell. (egyébként mindenki másnak is a birtokában van lehet mindez, a helyzetet megteremteni sokkal egyszerűbb, mint ahogy tűnik elsőre.)
a lehetőséghez minden adott, csak élni kell vele.

amit akarok, az úgy lesz.

Szólj hozzá!

.

just stay calm and

fuck the what

Szólj hozzá!

.

"I hate that belt thing!"
"it should not be necessary to keep it tied..."

Címkék: csobánc

Szólj hozzá!

.

ott hagytam abba 2010 májusban, hogy keretes a sztori z. nem kellett három hét, amikor a bezáródni vágyott körön mégis egy hatalmas szakadást ütött bb felbukkanása és bemasírozása az életembe. nem az történt, hogy rugalmasan kezeltem volna a dolgot, és szépen beillesztem a folyamba, hanem éppen az ellentéte: a szétrobbant kis darabokat kínkeservvel próbáltam összecsomózni, persze nulla eredménnyel.
van az a buta dolog, amikor az ember az eszére és érzéseire hallgatás helyett szimplán az agyával próbálja nem tudomásul venni a nyilvánvaló helyzetet - hát velem is ez történt. egyensúlyoztam két olyan dolog között, ahol igazából semmi szükség nem lett volna a józanságra, mert a víz árja magától vitt volna. ugyanis part, az nem volt.
egy év telt el ezzel, aztán az ügyeletes a-val való újabb egyéjszakás találkozás 2011 április (most már tudom, hogy hamis) megoldáshoz vezette a gondolkodó agyam: ha ezt meg tudom tenni vele, akkor b többet érdemel nálam. így kizártam a körből, de persze kivágni nem lehetett, mert már ő maga volt a kör, z csak a függelék rajta.
akkor azt gondoltam, hogy legjobb lesz kicsit elmenni. eltávolodni, hogy megnézzem, vajon létezik-e a hiány? persze nem így kellett volna: ameddig az ember szinte 100%-ban éli fel a mindennapi energiáit, és csak a másnapi adag reprodukálására van lehetősége, és ráadásul az is a legnagyobb mennyiségben a fizikális forma mozgatásában veszik el, nem érez ilyenfajta dolgokat. döbbenten tapasztaltam, hogy az úton nem létezik a hiány. hiszen mindig jön valami új szembe, valami, amit sosem láttam vagy sosem érzékeltem még. megnyugodtam, nem kellett volna.
felbukkant h, akinek nem szabadott volna velem jönnie, akivel nem szabadott volna együtt mennem, éppen a legfontosabb napokon. felejtés, nem bánom.
visszatérve 2011 július aztán már csak a semmi fogadott. elveszett a köröm, bb-vel együtt, és maradt a semmiben csüngő z. megpróbáltam felépíteni, már sokadszorra. egy jó darabig képes az ember önmagát is becsapni és majdnem hinni valamiben, amiről pedig már évekkel korábban világosan tudta, hogy értelmetlen. de az agy kikapcsolta a vészjelzések küldését.
a harmincadik születésnapom 2011 aug egy totálisan béna és szomorú esemény volt, ahol teljesen meg-nem-értettnek és magányosnak éreztem magam.
nem sikerült elérnem bb-t többet.
jött az ősz. káosz. semmi. kétségbeesés. elveszés. felhívtam k-t, kétszer találkoztunk, aztán lepattintottam. elmentem zs-hoz, de nyomasztottak a fehér falak. ott volt l, akitől másnap szinte menekültem rózsaszín kabátban biciklin. bb kellett volna, de nem volt.
aztán már semmi sem volt. kizártam magam, hogy kizárjak mindenkit. kétségbeesett levelek r-nak, és ch-nak, felváltva a hosszú hallgatásokkal. r-nal még el is mentem egy hétvégére az erdőkbe, de visszacsókolni is képtelen voltam. a-nál még egy délután erejéig, de sírva jöttem el. egy teljes év telt el így. és akkor visszamentem z-hez 2012 okt, mert akartam - és nem mert szerettem volna.
2013 jan itthon, megint. tervek, minden más csak átmeneti. és akkor három hét múlva üzenet bb-től. beszéljünk. minek. félek. én is. nemakarom, mert tudom, hogy akarom. én is. és azt is tudom, amit nem tudok. te nem. végül hónapokkal később sikerült találkoznunk. abba torkollt, amit egyikünk sem szeretett volna, de mindkettőnk akart. mindkettőnk másért. azóta is megesett párszor. de gyógyulok. belőle ki, valamibe bele.
ch. majdnem lemondtam 2013 júl, inkább ne jöjjön ide. csak a baj lenne belőle, én meg már majdnem indulok (már egy jóideje na persze). és különbenis, nem tudok őszinte lenni z-vel, ha ittvan, mert nem hisz nekem. előbb elhiszi azt, ha nem mondok semmit. így inkább nem is írtam ch-nak, vagy tereltem a témát. de mégsem tudtam neki azt mondani, hogy oldja meg és keressen mást, mert ilyen vagyok, mert már régen megígértem neki - és mert kíváncsi voltam rá, hogy ugyanúgy nem vált-e ki semmit belőlem, mint akkor, amikor megismerkedtünk. a történet többi része pedig már visszaolvasható.

Szólj hozzá!

.

there's no such thing as "too late".

 

Szólj hozzá!

.

kitaláltam egy kurvajót megint.
olyan hátizsák, ami biciklistáskává alakítható viszonylag egyszerűen. a lényege a merevítés mobilizálása, és a rögzítőelemek megfelelő helyre történő applikálása. ez megoldaná a világjárók problémáját, ugyanis olyan helyeken, ahol tudnak kerékpárt szerezni - ami nagymértékben megkönnyítheti a haladást - ott nem a hátukon a húszx kilós zsákkal kell tekerni, viszont amikor gyaloglásról vagy utazásról van szó, nem kell vesződni a formátlan bicikliszsákkal, vagyis egy táska elegendő lehet és kiválthatja mindkét funkciót.
na most kellenének a kapcsolatok, valaki, akivel együtt lehet végiggondolni ezt a dolgot és részletekbe menően megtervezni, prototípusokat gyártani, majd tesztelni.

a másik ötlet a hálózsákká alakítható függőágy, ez gyakorlatilag nem igényel semmi különleges tervezést, két oldható csomópont, meg egy cippzáros záródás, ami ebben az esetben középen lenne. (mondjuk nem is értem amúgy, hogy eleve miért nem középen van a hálózsákok húzója, akkor például kiterítve sem kellene a kapucnival szarakodni, hogy kinek az arcába lóg bele...) és ez akár a kapucnis párnával is összekombinálható lehetne!

formában vagyok

fotózáshoz: fishtea

Szólj hozzá!

.

ez nem az a publikus téma, meg meg is ígértem magamnak, hogy nem pofázok róla többet, de ugranak be a flashek, nem a szememmel érzékelek, hanem az egész testemmel, az agyammal, az emlékeimmel, mintha azok a megkopott lenyomatok készülnének, az első rögzített fényképek, a mai napig felismerhetőek, pedig semmi nincs már meg belőlük, ami létező lenne, szóval ahogy nyúl hátulról és fogja be a szám, meg ahogy a lehető legnagyobb természetességgel szorítja egymásnak a combjaim, és ahogy a kézfejem szinte fáj, amikor az ujjai az ujjaim közé ékelődnek, de muszáj még jobban szorítanom, megmutatta, hogyan csinálták gyerekkorában, furcsa fixációk, a buszon ülve, meg az elrejtett utalások, és a mai napig nem jöttem rá, hogy akkor először, amikor jött a vihar, mi mindent mi mindennel és hogyan csinált, de akarom még sokszor megy a kiérdemelt fiókjába a lassan megtelő emlékiratszekrényemben

pólók. ez egy sima fehér.

 

Szólj hozzá!

.

a probléma az, hogy elveszett a maradék vágy is. már ha akarom, sem tudom elképzelni, hogy éljek egy nekem, de nem általam kitalált életet. inspirációra van szükségem, és nem kijózanító (számomra csalódásokat okozó) véleményekre és tanácsokra. valakire, aki velem hisz az álmaimban, és nem azzal reagálja le, hogy 'stop dreaming, this world and your life is for work and more work and struggle for the food you put in your children's mouth', hanem azzal, hogy 'if you really want to do that, then start it, believe in it, believe in people and believe in yourself, write, experience, create, because you can do it, even better!'. valakire, aki bennem hisz.

 

Szólj hozzá!

.

vagy talán nem kellene nekiállnom sörözni este tízkor, amikor másnap fél ötkor kelek.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása